Training - Reisverslag uit Dubai, Verenigde Arabische Emiraten van Jolanda Morrenhof - WaarBenJij.nu Training - Reisverslag uit Dubai, Verenigde Arabische Emiraten van Jolanda Morrenhof - WaarBenJij.nu

Training

Blijf op de hoogte en volg Jolanda

06 Augustus 2013 | Verenigde Arabische Emiraten, Dubai

Hier dan eindelijk een verslag van mij vanuit Dubai! De laatste weken erg druk gehad met training en alles, vandaar dat het even duurde.

Ben hier inmiddels al weer bijna 2 maand die echt voorbij zijn gevlogen. 14 juni kwam ik aan midden in de nacht, super vlucht gehad met rondleiding en al in first, business en economy class. Eenmaal aangekomen in Dubai kon ik mijn paspoort meteen afgeven aan Emirates en kreeg ik informatie over de komende weken. Daarna werd ik naar mijn appartement gebracht. Op de vlucht zeiden veel cabin crew al dat ik in een goeie buurt zat en daar ben ik het zeker mee eens. Ik woon 5 minuten van het vliegveld, kan lopend naar training college en woon ook redelijk dichtbij het centrum. Het appartement is ook top, grote woonkamer en mijn eigen kamer is ook prima en met eigen badkamer.

Ongeveer 5 minuten nadat ik in mijn appartement aankwam kwam mijn huisgenoot van haar vlucht weer. Ze komt uit Servië werkt hier al meer dan 6 jaar en is super aardig. Mijn andere huisgenoot ontmoette ik de volgende dag. Zij komt uit Moldavië werkt hier nu ongeveer 8 maand en is ook heel aardig.

De volgende dag heb ik mijn koffer maar uitgepakt en het welkomstpakket wat ik van Emirates kreeg. Daarna ben ik met mijn huisgenoot naar de dichtstbijzijnde shopping mall gegaan om het nodige voor in huis (boodschappen) te halen.

De dag daarna begon mijn eerste dag van mijn introductieweek al mooi op tijd (6.30 uur). In de introductieweek kregen we vooral veel informatie en leerde je de groep kennen. Ik heb echt een super leuke groep, waarmee ik ook veel omga. Zitten echt mensen uit over de hele wereld.

De week daarop begon de training. De eerste 2,5 week kregen we training in veiligheid. Hierbij moesten we in simulators trainen op bijvoorbeeld noodlandingen, turbulentie, decompressie, brand etc. Erg interessant allemaal, maar wel super veel informatie wat je in een korte tijd moet leren. Gelukkig hebben we een super leuke groep met training en de trainers waren ook erg aardig :)

De week daarop kregen we medische training. Dit bestond vooral uit training voor eerste hulp en de medicijnen en alles wat we aan boord hebben.

Daarna kregen we nog een training in veiligheid, die meer gericht was op het kapen van vliegtuigen en het vinden van bommen (mag hopen dat ik dat nooit ga mee maken). Niet heel veel boeiends, want dit gebeurd natuurlijk niet elke dag.

Diezelfde week kregen we ook ons uniform. De maten zijn redelijk groot aangezien ze hier nogal conservatief zijn en niet alle vrouwelijke vormen willen zien.

De week daarna zijn we begonnen met service. Deze training duurt 2 weken en morgen heb ik de laatste dag van deze training. De laatste weken van training waren duidelijk het leukst, want dan leer je echt wat voor service in het vliegtuig je moet doen.

Het spannendst was natuurlijk het krijgen van je rooster, want je doet het toch grotendeels allemaal voor het reizen natuurlijk ;) Mijn eerste vlucht is naar Delhi, India en mijn 2e vlucht naar Parijs. Daarna heb ik nog wat vluchten naar Delhi, Jeddah (Saudie-Arabië), München en Rome. Het kan nog zijn dat de roosters worden gewijzigd. Ik heb ook al van veel mensen gehoord dat ze vluchten hebben naar Amsterdam, maar ik helaas nog niet. Vanaf december gaan ze een 2e dagelijkse vlucht naar Amsterdam doen dusss misschien dat ik nog wel kans heb om naar Amsterdam te vliegen!

Verder is Dubai best een leuke stad, maar compleet anders dan alle Europese steden. Veel hoge gebouwen (waaronder het hoogste gebouw ter wereld), veel shopping malls en natuurlijk woestijn! Momenteel is het nog Ramadan, wat betekend dat we overdag niet mogen eten in openbare gelegenheden (training college gelukkig wel) en je ook vaak wat bedekter over straat moet gaan. De clubs zitten ook allemaal dicht tijdens Ramadan en de barren sluiten mega vroeg. Gelukkig is Ramadan volgende week afgelopen en kan ik weer overal heen gaan en eten waar en wanneer ik wil :) Het is hier momenteel ook snikheet. Bijna onmogelijk om langer dan 15 minuten buiten te zijn. Dus kan nu al niet wachten tot de winter, wanneer het gewoon lekker rond de 25 graden is!

Ik zal ook proberen om even wat foto's toe te voegen!

• 06 Augustus 2013 - 18:10

Jan En Rita:

Hallo Jolanda

Hartstikke leuk om iets van je te horen. De temperatuur was mij veel te hoog, maar acht zometeen ben je er telkens maar eventjes. Ik zal kijken of ik de foto's kan vinden.
    Ik hoop dat je telkens iets op deze site zet, zodat we met je mee kunnen genieten.

• 07 Augustus 2013 - 08:35

Ina:

Hoi Jo

Gelukkig dat je het naar je zin hebt, tis toch een compleet andere omgeving.
    Mooi dat je een berichtje plaatst. Sterkte en veel plezier op je 1e vlucht zaterdag.

Groetjes
    Harrie en Ina

• 08 Augustus 2013 - 20:24

Emma:

Heeee jo!!

Wat leuk om dit te lezen. Ik zal maar snel eens Skype aanschaffen (ja loop achter) dan kunnen we gezellig kletsen. Heel veel succes met je eerste vlucht komt vast helemaal goed.

Liefs emma

• 09 Augustus 2013 - 16:36

Leo:

heeeee jolaann!!

leuk verhaal en nice dat je zo'n fijne groep hebt.
    beter vlieg je vaak naar amsterdam, komen we ff langs! hahah

ik zal net als emma ook ff x Skype aanschaffen en dan kunnen we ook skypen hahaa.
    succes daar!!!!!

xxxx leoooo