En de eerste maand is alweer voorbij
Door: jolandamorrenhof
Blijf op de hoogte en volg Jolanda
11 Mei 2011 | Thailand, Pathum Thani
Laten we maar beginnen met school. is opzich wel allemaal te doen hier. We hebben onze eerste fieldtrip al gehad die naar een dorpje was aan de rand van Bangkok. We zouden naar een floating market gaan. Wij allemaal het idee dat de markt op bootjes was, maar helaas. De hele markt stond gewoon op palen in het water dus zo bijzonder was het allemaal niet. Verder moeten we voor school een research report maken over hoe we het community based tourism kunnen ontwikkelen door middel van internationale studenten naar deze lokale villages te krijgen. Kan het serieus niet goed vertalen in het nederlands :P maaar oke, verder is school wel te doen, alleen de lessen zijn nogal lang en sommige ook nogal nutteloos, maar dit is al weer de laatste week school want vrijdag ga ik weer op een fieldtrip (weer naar een floating market) en dan op naar Chiang Mai into the jungle!
Wat ik verder hier allemaal heb gedaan de laatste maand... shoppen shoppen en uitgaan. Het is hier echt één groot winkelparadijs! alles is zo goedkoop en alle kleren schoenen accesoires zijn allemaal zoooo schattig en leuk!! Nederland kan hier nooit aan tippen. Heb ook zowiezo nu al teveel kleren om weer mee terug te nemen dus moet nog zien hoe ik dat allemaal ga doen. En ik heb ook maar even een backpack gehaald voor 25 euriessss. Koopje toch. Verder ga ik hier ook redelijk vaak uit met mijn vaste stapmaatjes die altijd zin hebben om lekker te stappen! En in het weekend natuurlijk met iedereen! Uitgaan is hier ook echt super leuk. Leuke barretjes en clubs heb je hier. Ook veel beter dan Nederland. Stelt lampe en zwolle niet veel bij voor.
Na het uitgaan en winkelen heb ik natuurlijk ook wel wat culturele dingetjes gedaan. Ik ben naar het Grand Palace geweest wat volgens mij het paleis van de Koning is. Heel mooi en heel veel goud, maar het was wel snikheet die dag. En ook nog naar een tempel geweest met ik denk wel de langste liggende buddha van de wereld. En wat ook leuk is dat je je knieeen en schouders moet bedekken als je naar zulke dingen wilt, wat natuurlijk wel ideaal is in de hitte, NOT. Ik heb ook mijn eerste rit met een Tuk Tuk mee gemaakt. Dat zijn een soort brommers met een karretje eraan. Die dinge gaan serieus kriskras door het verkeen heen en je vliegt bijna uit de bocht, maar wel zeker leuk! Alles gaat hier door elkaar trouwens in het verkeer.
We zijn inmiddels ook al 2 keer naar een Skybar geweest, wat echt supervet is! Eerst zijn we naar de skybar in de Banyan Tree hotel is. dit was op de 52e verdieping. Super mooi uitzicht over Bangkok. Een week later gingen we naar de Sirocco Skybar wat op de 64e verdieping was van een superdeluxe hotel. Deze was echt nog 10 x mooier! Echt super mooi uitzicht. Moet je echt gezien hebben als je naar Bangkok gaat.
We hadden ook nog een jarige in ons midden. 25 April was Ilse een klasgenoot jarig. Dit hebben we natuurlijk ook gevierd en hebben haar om 12 uur uit bed gesleurd voor een lekker stukje taart en bubbels. En we zijn savonds nog naar een leuk restaurant geweest wat Cabbages and Condoms heet. Alles is hier gemaakt van condooms, ziet er wel grappig uit allemaal. Daarna zijn we nog gezellig even naar een bar geweest voor een drankje en nog even wezen stappen.
Inmiddels heb ik trouwens ook al ongeveer 4 massages gehad en een Visspa. Dat is een bak water waar je je voeten in mag doen en dan komen er honderden visjes aan je voet te eten. Kietelt echt enorm!! Heb de eerste 10 minuten zitten gillen samen met mijn klasgenoten, en de laatste 5 minuten was ik er eindelijk aan gewend.
Het weer is hier trouwens ook niet echt optimaal altijd. Het is wel duidelijk dat het regenseizoen is begonnen. De regen komt vaak met bakken uit de lucht en het onweert hier ook heel vaak. En ondertussen nog wel snikheet natuurlijk al wen je daar wel aan. En het waterafvoersysteem is hier ook niet echt geweldig. Straten veranderen in riviers enzo. Heb ik nog wel een paar leuke fotos van. Maar verder is het meestal ook wel mooi weer dus ja ik verkleur nog wel!! De laatste maand haal ik jullie allemaal in :)
Het afgelopen weekend waren we 5 dagen vrij, dus wouden we maar eens uit Bangkok. Het eiland Koh Samed wouden we heen. Werd ons al sterk afgeraden door de lerares omdat het zou stormen. Lekker eigenwijs toch doen natuurlijk. Eerst maar eens naar Pattaya geweest waar het gewoon stralend mooi weer was en ik natuurlijk weer eens verbrand ben. Savonds zijn we maar eens flink gaan stappen, want Pattaya staat bekend om het uitgaan. Pattaya staat ook bekend om het sekstoerisme, wat ook wel te zien is want er lopen allemaal oude westerse mannetjes met jonge thaise dames en overal waar je kijkt zie je ook homo's. Dit was ook meteen te zien met het uitgaan want overal waar je keek zag je flikkerende lichtjes en homobarren. Wij zijn eerst maar eens naar de Icebar geweest en daarna naar een leuke club en tot slot nog naar een pingpongshow. De volgende dag zijn we naar het strand geweest en savonds maar eens gekeken wat een homobar precies inhield en daarna naar een club geweest. De volgende dag zijn we toch maar naar Koh Samed geweest, want het stormde toch niet.
Wij met de bus naar Rayong, het plaatsje voor het eiland en daarna met de speedboot naar het eiland waar we aan een ander strand van het eiland werden uitgezet, zodat we geen fee voor het national park hoefden te betalen. Dus op een gegeven moment was het gewoon uitstappen in het water en door het water naar het strand toe lopen. En de backpacks moesten natuurlijk ook mee! Gelukkig zat tegenover precies de accomodatie waar een klasgenoot al naar had gekeken. Meteen maar kamers geboekt en de zee in gesprongen! s'Avonds zijn we gezellig wat wezen drinken bij een bar/club achtig iets aan het strand. Eerst werd er een vuurshow gegeven wat wel heel gaaf was! Daarna gezellig drankje gedaan totdat een paar klasgenoten mij in de zee hadden gegooit. En toen moest natuurlijk iedereen de zee in! Iedereen en alles wat ik tegen kwam heb ik ongeveer de zee in gegooit samen met mn klasgenoten. Meeste Thaise mensen vonden het nog leuk ook! Daarna was er nog een soort vuurtje waar iedereen omheen ging dansen en limbodansen met vuur waar ik ook maar eens aan heb mee gedaan. Kortom leuke avond!
De dag daarna zijn we eerst de zee weer in gegaan, maar toen zagen we al dat het weer wat slechter werd. Ik kreeg net een pedicure en een manicure voor een paar euros toen de regen weer eens met bakken uit de lucht kwam vallen. Rennen naar een droog plekje, waar mijn nagels toch nog gelakt zijn. Ondertussen was het nogal aan het stormen en was de weg in een modderbad veranderd. Later die avond hoorden we nog dat er 4 mensen waren verdronken die dag die hadden gezwommen tijdens het storm. De volgende dag zijn we weer terug gegaan met de bus en zijn we savonds uit eten gegaan om de verjaardag van een andere klasgenoot Simone te vieren. Die dag daarna (dinsdag) maar weer naar school geweest en nu is het alweer woensdag. Nog helemaal geen zin om op die fieldtrip te gaan, want Bangkok bevalt me wel! Maar het Noorden lijkt me ook wel super, al weet ik nog niet hoe ik de jungle ga overleven want die gaten in de grond als wc zie ik nog steeds niet zitten. Onze lerares was wel zo aardig om ons even hierin les te geven wat wel wat leuke foto's opleverde.
Pfff dit verhaal was weer veel te lang!! Tot de volgende keer :) Ik zou ook even foto's toevoegen trouwens al kan ik niet zoveel toevoegen op deze stomme pagina.
xx
11 Mei 2011 - 18:27
Marieke:
Jooo!
Wat een verhalen! Dan is 3 maanden wel kort zo te horen. Klinkt leuk allemaal.
Geniet er nog van, voor je het weer is het voorbij!
Ik ga denk ik in september/oktober naar Thailand! -
11 Mei 2011 - 19:58
Ina:
Hey Jo
Nou je hebt het wel naar je zin, zo te horen en te zien. Foto van limodansen is leuk, mag je thuis ook wel een keertje demonsteren! Zo te horen moet ik daar ook maar een keertj shoppen!
Groetjes Ina -
12 Mei 2011 - 07:27
Leo:
Jolandaaaaaaa,
Wat een verrekt lang verhaal zeg, niet normaal.
En die foto's zien er echt superrrrr gaaf uit, vooral die vuurfoto's.
Nou veel plezier daar nog en ik volg je uiteraard op facebook en al die andere zooi!
xxx leo -
13 Mei 2011 - 12:08
Tessa:
Ben erg jaloers jolanda...
have fun, en doe de kerels daar de groetjes! ghehe
xxxx -
16 Mei 2011 - 20:05
Rita D:
Fantastisch zo te horen. Leuke foto's. Ziet er goed uit allemaal. Ben benieuwd hoe je het in het noorden vindt. Geniet er nog van.